
לעוגה גדולה (תבנית מלבנית בגודל של 30*40 ס"מ)
6 ביצים L
1/4 1 כוסות סוכר לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (משקית של 80 גרם)
750 גרם גבינה לבנה (מומלץ לסנן נוזלים מראש)
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
3 כפות קורנפלור או קמח טפיוקה (אם רוצים מתכון ללא גלוטן )
1/4 כפית מלח
לקרם:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (200 מ"ל)
פודינג וניל (את מה שנותר מהשקית )
הכנה:
* מחממים את התנור ל-180 מעלות וממלאים תבנית (מגש בו תעמוד תבנית האפיה)עם מים חמים.
1. מפרידים את הביצים (2 קערות - קערה לחלמונים וקערת זכוכית או מתכת לחלבונים).
2. מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לבן ומלח. את הסוכר והמלח מוסיפים בהדרגה. מקציפים עד שמתקבל קצף לבן ויציב.
3. בקערה השניה מערבבים יחד את הקורנפלור, הסוכר, החלמונים, סוכר הוניל והפודינג מוסיפים את הגבינה.
4. את קצפת החלבונים מקפלים אל תוך תערובת הגבינה.
5. משמנים תבנית אפיה, מוזגים את הבלילה ואופים באמבט מים 45-60 דקות, העוגה תעלה מאוד וצבעה יהיה חום זהוב.
6. מצננים (עדיף בתנור עם הדלת סגורה) לפני שמכינים את הקצפת קרם לקישוט העוגה.
7. מכינים את הקרם: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב ומה שנותר מאבקת פודינג וניל.
8. מורחים על העוגה ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה