מצרכים:
תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ
3 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר לבן
2 כפות פודינג וניל לבישול ואפיה
400 גרם שמנת חמוצה 15% (5 מיכלי שמנת שמסננים מהם נוזלים במשך הלילה)
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
1/8 כפית מלח
300 גרם עוגיות סנדוויץ
50 גרם חמאה
הכנה:
* מחממים את התנור ל-180 מעלות וממלאים תבנית (מגש בו תעמוד תבנית האפיה) עם מים חמים.
1. גורסים במעבד מזון 150 גרם של עוגיות ומערבבים עם חמאה מומסת.משטיחים את התערובת החולית בתבנית משומנת היטב ומהדקים.
2. מפרידים את הביצים (2 קערות - קערה לחלמונים וקערת זכוכית או מתכת לחלבונים).
3. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לבן ומלח. את הסוכר והמלח מוסיפים בהדרגה. מקציפים עד שמתקבל קצף לבן ויציב.
4. בקערה השניה מערבבים יחד את הקורנפלור, הסוכר, החלמונים, סוכר הוניל והפודינג.ומוסיפים את השמנת.
עצלנים יכולים להשתמש באותה הקערה (את הקצף להעביר לקערה אחרת עד לשלב הקיפול).
5. את קצפת החלבונים מקפלים אל תוך תערובת השמנת.
5. קוצצים את ייתרת העוגיות ומקפלים אל תוך הבלילה.
6. מוזגים את הבלילה ואופים באמבט מים 45-60 דקות, העוגה תעלה מאוד וצבעה יהיה חום זהוב.
7. מצננים (עדיף בתנור עם הדלת סגורה) לפחות שעתיים.
8. אוכלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה