מצרכים:
לבצק
20 גרם שמרים יבשים
1/3 כוס מים פושרים
1/2 ק"ג קמח
5 כפות סוכר
100 גרם חמאה ממוסת
5 כפות שמן
2 ביצים
1/4 כפית מלח
למילית
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן (לא חובה)
2 כפות שומשום
לסירופ סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
לקישוט
אבקת סוכר לזרייה
הכנה:
הבצק
1. מערבבים את השמרים עם המים הפושרים ונותנים לשמרים לעמוד כ-10 דקות.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, החמאה המומסת, השמן, המלח תערובת השמרים והביצים. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי. הבצק לא ייגדל יותר מידי מבחינת נפחו.
המלית
4. בסיר כפול (באן מרי) מבשלים יחד את השוקולד המריר והשמנת המתוקה עד שמתקבלת בלילה אחידה (גנאש שוקולד). נותנים לתערובת להתקרר ולהתייצב למצב של ממרח.
הרכבת העוגה
5. מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים לדפים בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את ממרח השוקולד, זורים שומשום (מוסיפים חתיכות שוקולד לבן אם רוצים) ומגלגלים לרולדה.
6. מסדרים בתוך תבנית קוגלהוף (או תבנית עגולה פשוטה) את הרולדות אחת על השניה.
7. מתפיחים שנית כשעה.
8. אופים כ35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (אם החלק העליון מתחיל להשחים מידי, מכסים הנייר אלומיניום).
סירופ סוכר
9. מבשלים את הסוכר והמים יחד ומרתיחים כ-2 דקות. מורחים על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור.
10. מפזרים את אבקת הסוכר על עוגה שהצטננה על רשת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה