יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

לחם מחיטה מלאה


מצרכים:
1/4 2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
1/4 כוס דבש
3 כפות חמאה/מרגרינה מומסת
1/3 1  כוס מים חמימים
4 כוסות קמח חיטה מלאה
1/3 כוס אבקת חלב

הכנה:
1. בקערה קטנה-בינונית מערבבים יחד את השמרים והסוכר, מוסיפים את המים ונותנים לתערובת לעמוד כ-10 דקות.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת החלב ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים, החמאה המומסת והדבש ולשים עד לקבלת בצק דביק (לשים כ3-5 דקות רק עד שכל החומרים מתאחדים).
3. מעבירים את הבצק לקערה משמנת ומכסים בניילון נצמד.
4. מתפיחים במקום חמימם ללא רוחות עד להכפלת נפחו של הבצק.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, לשים כדקה ועצבים כיכר לחם. מעבירים לתבנית אפיה משומנת ומתפיחים שנית עד להכפלת הנפח.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-45 דקות. יודעים שהלחם מוכן אם הוא משמיע צליל חלול.
7. מצננים על רשת לפני שפורסים.

אין תגובות: