מצרכים:
מלית שקדים:
2/3 כוס סילאן
1 כוס שקדים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 אגוז מוסקט טחון
1 כף קורנפלור
עוגה הבחושה:
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
500 גרם גבינה מתוקה (או 500 גרם גבינה טוב טעם + 1/2 כוס סוכר)
אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
* מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה (רצוי קוגלהוף).
1. מכינים את המלית: קוצצים גס את השקדים, מוסיפים את הסילאן, הקינמון, אגוז המוסקט והקולנפור ומערבבים (אפשר במעבד מזון - אבל זה ממש הורס את המנוע שלו - גיליתי על בשרי).
2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הגבינה והחמאה המומסת ומקציפים עד שכל החומרים יוצרים בלילה אחידה.
4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מוסיפים בהדרגה אל הבלילה עד לקבלת בצק אחיד.
5. מעבירים מחצית מהבלילה אל התבנית. מעל מסדרים את המלית ולאחר מכן את ייתרת הבלילה.
6. אופים 50-60 דקות בחלק התחתון של התנור.
7. מצננים, זורים אבקת סוכר ובתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה