יום שישי, 6 ביולי 2012

קונכיות בצק שמרים - מתכון בסיסי


זמן הכנה: 
שעה וחצי התפחה 
12 דקות אפיה 
זמן כולל לישה כשעתיים.

ל-6 קונכיות:
150 גרם קמח לבן
1 כפית שטוחה של סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כף אבקת חלב או מלבין חלב (חלבי)
1 כפית שמרים יבשים
1 כף (15 מ"ל) מים פושרים
70 מ"ל מים בטמפ' החדר
1 כף (15 מ"ל) ביצה טרופה
15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

הכנה:
1. מערבב יחד בקערה קטנה את השמרים וכף המים הפושרים ונותנים לתערובת לעמוד כ2-3 דקות בצד. 
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת החלב.  יש להוסיף את תערובת השמרים ולערבב היטב.
3. לערבב כף של ביצה טרופה עם 70 מ"ל מים. את הנוזל להוסיף אל התערובת הקמח והשמרים. ללוש עד שכל הקמח מתגבש לבצק. 
4. מוסיפים קוביות של חמאה אל הבצק וממשיכים ללוש. לשים כ-10 דקות. אפשר להעביר את הבצק למעבד מזון ללישה קלה יותר או להעביר את הבצק לשיש וללוש על משטח עבודה.
5. כשהבצק רך, יוצרים כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ניצמד ונותנים לבצק לתפוח  כשעה (עד שמכפיל את ניפחו).
6. אחרי ההתפחה הראשונה, משטיחים קלות את הבצק ומוציאים ממנו את האויר. חותחים ל-6 חתיכות שוות בגודלן. כל אחד מהחתיכות מכדררים לכדור ונותנים לבצק לתפוח שנית כרבע שעה.
7. לאחר התפחה שניה, יוצרים נחש מכל אחד מהכדורים. כורכים מסביב לקונוס משומן היטב, ומתפיחים בפעם השלישית לרבע שעה נוספת.
8. מברישים את הקונכיות בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 עד 12 דקות.
9. מצננים וממלאים בכל מילוי מתוק שאוהבים, או סתם בנוטלה כי זה סופר טעים















אין תגובות: