מצרכים:
210 גרם קמח לבן
150 גרם סוכר לבן
10 גרם אבקת אפיה
2 ביצים
120 מ"ל חלב
1.5 כפות גבינה לבנה (3% או 5%)
100 גרם חמאה מומסת
5-6 שזפים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
הכנה:
* מחממים את התנור ל190 מעלות, ומרפדים את תבנית השקעים.
1. חותכים את השזפים לקוביות, מפזרים מעל 2 כפות קמח (מתוך ה-210 גרם) ו-2 כפות סוכר החום, מערבבים היטב ומניחים בצד עד שמכינים את הבלילה.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח, סוכר לבן ואבקת אפיה. בקערה נוספת מערבבים יחד את החומרים הרטובים: הביצים, החלב, הגבינה והחמאה. את בלילת החומרים הרטובים מוסיפים אל החומרים היבשים, מערבבים היטב על מנת שלא יהיו גושים.
3. מוסיפים את השזפים אל הבלילה, ומערבבים בעדינות את השזפים כך שיהיה פיזור אחיד בבלילה.
4. מחלקים את התערובות באופן שווה עם כף גלידה אל תוך תבנית השקעים.
5. אופים כ30-35 דקות ב190 מעלות, עד שהקיסם יוצא יבש עם פרורים לחים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה