מרכיבים:
250 גרם פתי בר חמאה
5 כפות אבקת קקאו
100 גרם שוקולד חלב - או אגוזים לפי הטעם האישי
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
200 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפ' החדר
3-5 כפות אבקת סוכר
לציפוי: שוקולד חלב/מריר/לבן כ100-150 גרם
1-2 כפות שמן קנולה/סויה/חמניות
הכנה:
1. שוברים את הפתי בר ומרסקים במעבד מזון, מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הקקאו.
2. מרסקים במעבד מזון את השוקולד או האגוזים ומוסיפים לתערובת הפתי בר.
3. בקערה ניפרדת מקציפים את החמאה, מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף, לקרם שנוצר מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם (כל פעם כף אחת עד שמתוק לפי טעמכם האישי).
4. את הקרם מוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים היטב ונותנים לעיסה "לנוח" 10-20 דקות.
5. כאן זאת ההזדמנות להיות יצירתיים או מסורתיים:
לגרסה המסורתית: יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
לגרסה המגניבה: משמנים תבניות שונות, דוחסים את העיסה. מוציאים (טוב זה הולך די בכוח..... אבל התוצאה שווה את זה). מסדרים על נייר פרגמנט ומצננים במקפיא 20-30 דקות.
6. ממיסים שוקולד לציפוי ומוסיפים את השמן, מערבבים היטב.
7. משפדים כל כדור שוקולד, יוצקים מעל את ציפוי השוקולד ומסדרים כל נייר פרגמנת. מצננים במקרר עד להגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה