מצרכים:
חמאה - לשימון תבנית
6-7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
2-3 שיני שום כתושות
125 מ"ל שמנת לבישול (כ1/2 כוס)
רוטב עגבניות, לפי הטעם
50 גרם גבינה צהובה או פרמזן מגוררת
הכנה:
1. מחממים את התנור ל220 מעלות.
2. מקלפים ת תפוחי האדמה, חוצים ל-2 פרוסות מאורכות ועל כיפתם, בעזרת סכין חותכים דוגמה של שתי וערב.
3. בקערה מערבבים יחד את השמן, המלח והשום ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה. מעסים את תפוחי האדמה היטב בתערובת השמן.
4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כך שהדוגמה שיצרתם כלפי מעלה ואופים כחצי שעה.
5. מערבבים יחד את השמנת ורוטב העגבניות, מוזגים על תפוחי האדמה שהיו בתנור כבר חצי שעה, בוזקים גבינה ומחזירים לאפיה של 20-30 דקות נוספות (או עד שתפוחי האדמה אפויים ורכים).
חמאה - לשימון תבנית
6-7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
2-3 שיני שום כתושות
125 מ"ל שמנת לבישול (כ1/2 כוס)
רוטב עגבניות, לפי הטעם
50 גרם גבינה צהובה או פרמזן מגוררת
הכנה:
1. מחממים את התנור ל220 מעלות.
2. מקלפים ת תפוחי האדמה, חוצים ל-2 פרוסות מאורכות ועל כיפתם, בעזרת סכין חותכים דוגמה של שתי וערב.
3. בקערה מערבבים יחד את השמן, המלח והשום ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה. מעסים את תפוחי האדמה היטב בתערובת השמן.
4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כך שהדוגמה שיצרתם כלפי מעלה ואופים כחצי שעה.
5. מערבבים יחד את השמנת ורוטב העגבניות, מוזגים על תפוחי האדמה שהיו בתנור כבר חצי שעה, בוזקים גבינה ומחזירים לאפיה של 20-30 דקות נוספות (או עד שתפוחי האדמה אפויים ורכים).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה