יום שישי, 6 באפריל 2012

באדריג'אני - רול חצילים ממולא באגוזים

רשימת קניות:
3-4 חצילים ארוכים
200-250 גר' אגוזי מלך
2-3 שיני שום
10-12 ענפי כוסברה
1/4 כפית חמלי סונלי - אך אם לא מצאתם לא נורא
מלח
מים רותחים
1 כפית חומץ

הכנה:
1. רוחצים היטב את החצילים, מקלפים, ופורסים לפרוסות ארוכות בעובי של 1/2 ס"מ.
2. מסדרים את פרוסות החצילים בקערה גדולה וממליחים בין השכבות.
3. נותנים לחצילים "לנוח" במלח לפחות שעה, עד שיצאו נוזלים כהים.
** בינתיים כשהחצילים "נחים" להם ...... מתחילים להכין את המילוי.
4. בבלנדר קוצצים את אגוזי המלח יחד עם שום, מוסיפים את העלים מענפי הכוסברה וממשיכים לקצוץ, מוסיפים בהדרגה חומץ וחמלי סונלי ומערבבים. לבסוף מוסיפים בהדרגה מים רותחים עד שהעיסה הופכת להיות במרקם "חומוסי"...
** אחרי שעה- שעתיים חוזרים לחצילים.
5. סוחטים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן (לא שמן זית!) רדוד על מחבת כבדה.
6. כל פרוסה שהשחימה לגוון חום בהיר, מורידים מהמחבת וסופגים שמן עודף במגבת הנייר.
7. לאחר שכל הפרוסות טגנו והתקררו ניתן להתחיל למרוח על כל פרוסה את משחת המילוי, לגלגל ו.... בתאבון.
** בעונה, ניתן להוסיף רימונים.








תגובה 1:

mormor אמר/ה...

יפה מאוד:)
מאוד גאה בך..... :*