יום שבת, 14 באפריל 2012

חצ'יפורי (בצק שמרים קר)


מצרכים:
250 מ"ל מים רותחים
250 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
1 כך שמרים
1 כף סוכר לבן
1 כף מלח שולחן
1 כף שמן סויה
כ-700 אולי 800 גרם קמח לבן

מילוי: גבינות לפי הטעם... גבינת עמק, סולגוני, קשקשבל, ועוד דברים טעימים, כל אחד וטעמו האישי.

* שמן לשימון

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים מים חמים, מים פושרים, סוכר ושמרים ונותנים למים לעמוד כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השמן והמלח ומתחילים לערבב.
3. כל פעם מוסיפים כף של קמח, ולשים בהדרגה עד ליצירת בצק רך וגמיש.
4. מטפטפים מעט שמן מעל הבצק המוכן, מברישים במברשת ועוטפים בניילון ניצמד.
5. מכניסים למקרר לשעה.
6. מכינים את המילוי... גורסים או קוצצים את הגבינות. הפעם השתמשתי בגבינת פטה עזים, קשקשבל, קצת עמק וסולגני.
7. לאחר קירור של שעה, הבצק יכפיל את ניפחו. יוצרים חצ'יפורי בהתאם לגודל הרצוי. ממלאים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. חשוב לשמן גם את הנייר אפיה.
8. אופים כ- 15 עד 20 דקות בודקים כל 5 דקות ששום דבר לא נשרף.
9. מוצאים ובתאבון...













*** את אחד החצ'יפורי החלטנו למלא בנוסף לגבינה גם בביצת עין, יצא ממש טעים. פשוט שוברים ביצה מעל לגבינה ואופים כרגיל.

אפשר ואף רצוי למרוח טיפה חמאה לגוון סקסי ולטעם מושחת






אין תגובות: