מצרכים:
357 מ"ל מים חמימים (1 וחצי כוסות)
1 כף סוכר
1 וחצי כפיות מלח
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות שמרים יבשים או שקית של שמרים טריים
4 וחצי- 5 כוסות קמח לבן
ליטר וחצי מים
2 שקיות אבקת סודה לשתיה
ביצה
גבינה צהובה מגוררת או גבינה קשה ועימנ אחרת
** ניתן להחליף את הגבינה בתוספות "מסורתיות" של מלח גס, זעתר, קצח וכו'...
אופן הכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה, יש למזוג מים ולערבב היטב עם סוכר, לזרוע מעל שמרים ולתת לשמרים לעמוד כ-5 עד 7 דקות.
2. להוסיף לתערובת המים והשמרים את החמאה ולערבב.
3. בערה נפרדת לערבב את המלח והקמח, ולהוסיף בהדרגה לתערות הנוזלים. לתת למיקסר לערבב כ-7 דקות, אם אין מיקסר חזק, בהחלט ניתן ללוש בידיים, ךי לקח כרבע שעה להגיע למרקם הבצק הרצוי.
4. לאחר שבצק מוכן וגמיש, יש להבריש קערה גדולה בשמן קנולה/סויה/חמניות ולהעביר את הבצק לקערה משומנת היטב, כמו כן לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשים את הקערה להתפחה של שעה במקום חמים ונעים, או לפחות במקום ללא רוחות כמו מיקרוגל (כבוי כמובן).
4. לחמם את התנור האפיה ל-250 מעלות ולהכין תבנית אפיה, ונייר אפיה משומן.
5. להרתיח את הליטר וחצי מים עם 2 שקיות אבקת הסודה במחבת גדולה ורחבה.
6. ליצור את צורת הפרצל (כמו שניתן לראות בתמונות) ו"לבשל" כדקה.
7. מהמים להעביר את הפרצלים לנייר אפיה משומן, לקשט לפי הטעם. גבינות כמו עמק, צ'דר, פרמזן ואף בולגרים טעימות בהחלט, ניתן כמובן לדבוק לגרסה המסורתית של מלח גס או שומשום.
8. לאפות כ-15 דקות או עד לגוון חום סקסי.
בתאבון...
357 מ"ל מים חמימים (1 וחצי כוסות)
1 כף סוכר
1 וחצי כפיות מלח
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות שמרים יבשים או שקית של שמרים טריים
4 וחצי- 5 כוסות קמח לבן
ליטר וחצי מים
2 שקיות אבקת סודה לשתיה
ביצה
גבינה צהובה מגוררת או גבינה קשה ועימנ אחרת
** ניתן להחליף את הגבינה בתוספות "מסורתיות" של מלח גס, זעתר, קצח וכו'...
אופן הכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה, יש למזוג מים ולערבב היטב עם סוכר, לזרוע מעל שמרים ולתת לשמרים לעמוד כ-5 עד 7 דקות.
2. להוסיף לתערובת המים והשמרים את החמאה ולערבב.
3. בערה נפרדת לערבב את המלח והקמח, ולהוסיף בהדרגה לתערות הנוזלים. לתת למיקסר לערבב כ-7 דקות, אם אין מיקסר חזק, בהחלט ניתן ללוש בידיים, ךי לקח כרבע שעה להגיע למרקם הבצק הרצוי.
4. לאחר שבצק מוכן וגמיש, יש להבריש קערה גדולה בשמן קנולה/סויה/חמניות ולהעביר את הבצק לקערה משומנת היטב, כמו כן לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשים את הקערה להתפחה של שעה במקום חמים ונעים, או לפחות במקום ללא רוחות כמו מיקרוגל (כבוי כמובן).
4. לחמם את התנור האפיה ל-250 מעלות ולהכין תבנית אפיה, ונייר אפיה משומן.
5. להרתיח את הליטר וחצי מים עם 2 שקיות אבקת הסודה במחבת גדולה ורחבה.
6. ליצור את צורת הפרצל (כמו שניתן לראות בתמונות) ו"לבשל" כדקה.
7. מהמים להעביר את הפרצלים לנייר אפיה משומן, לקשט לפי הטעם. גבינות כמו עמק, צ'דר, פרמזן ואף בולגרים טעימות בהחלט, ניתן כמובן לדבוק לגרסה המסורתית של מלח גס או שומשום.
8. לאפות כ-15 דקות או עד לגוון חום סקסי.
בתאבון...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה