יום רביעי, 11 באפריל 2012

עוגיות פסח - אגוזי לוז ושוקולד חלב / מריר


מצרכים:
150 גר' אגוזי לוז טחונים ללא קליפה
100 גר' חמאה ממוסת במיקרוגל ואז מקוררת לטמפ' החדר
ביצה 1 בטמפ' החדר טרופה בקערה קטנה
2/3 כוסות אבקת סוכר
2/3 כוסות קמח מצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח שולחן
מטבעות שוקולד (אני השתמשתי בשוקולד חלב 34% מוצקי קקאו על חתי מעוגיות ועל חלק שני של העוגיות בשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו).
הכנה:
1. לטחון את האגוזים לאבקה במעבד מזון.
2. קערה גדולה: להעביר את האזוגים לקערה, להוסיף חמאה, תמצית וניל וביצה ולערבב היטב אבל לא יותר מידי.
3. את הבצק להעביר לניילון ניצמד או שקית מספיק גדולה ולצנן במקרר כשעה- שעתיים.
4. לחמם את התנור ל-180 מעלות, את תבנית האפיה לרפד בנייר אפיה משומן היטב.
5. ליצור כדורים קטנים מהבצק ולסדר על תבנית האפיה.
6. ליצור גומה בכל עוגיה, ולניח מעל הגומה מטבע שוקולד.
7. לאפות כ-12 עד 15 דקות ולצנן היטב.
בתאבון....

זאת דרך ניפלאה לסיים את קמח המצות שקניתם לפני החג ונתקעתם איתו.







אין תגובות: