מרכיבים:
3 כוסות קמח לבן
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה מלוחה בטמפ' החדר
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כף מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורר
1 כף תמצית וניל
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים
200 גרם אוכמניות קפואות ישר מהמקפיא + 2 עד 3 כפות קמח נוספות.
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. הכנה של החומרים היבשים: מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת אפיה, סודה, 1/4 כוס סוכר ו-1/2 כוס קמח.
3. בקערת מיקסר טורפים היטב את החמאה ו-3/4 כוסות סוכר. מוסיפים את הביצים ( מוסיפים כל פעם ביצה אחת), את מיץ הלימון, את הווניל ואת גרידת הלימון.
4. בהדרגה מוסיפים מיץ תפוזים ואת הקמח כל פעם קצת מהקמח והמיץ.
5. בקערה ניפרדת מערבבים את האוכמניות ואת הקמח.
6. מקפלים בעדינות את תערובת האוכמניות אל הבלילה.
7. מוזגים את הבלילה המוכנה לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים.
8. אופים 20-22 דקות. מצננים מעט ובתאבון...
** ניתן לעשות מאפינס הפתעה- לכל מאפין להכניס מטבע שוקולד לבן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה