מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1 ושליש כוסות מים בטמפ' החדר
2 כפות שמרים יבשים
שמן סויה/קנולה לשימון
רוטב עגבניות
גבינות
תוספות
הכנה:
1. בקערה מערבבים יחד מים רותחים ומים בטמפ' החדר, מעל מפזרים את הסוכר והשמרים ונותנים לנוזל לעמוד כ-5 דקות.
2. בקערה גדולה של מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, מלח ושמן.
3. מתחילים להוסיף את תערובת הנוזלים לתערובת החומרים היבשים, ולשים כ-7-10 דקות.
4. את הבצק מורחים בשמן, מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה של שעה.
* הכי פשוט זה לשים את הבצק בתוך מיקרוגל (כמובן שלא מודלק...), מדובר במקום ללא רוח וזה טוב...
5. לאחר שעה של התפחה - או הכפלה של נפח הבצק, מתחילים לחמם את התנור ל-250 מעלות ומכינים תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשומנות. אם יש אבן שמוט, אז מחממים את האבן ומפזרים קמח תירס מעל.
6. מוציאים את הבצק מהקערה לשטח מקומח היטב, מחלקים ל-2 חלקים. מרדדים את החצי הראשון, מעבירים לתבנית, שמים רוטב עגבניות, גבינות, תוספות ודברים טעימים...
7. אופים כ-20 דקות ובתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה