יום חמישי, 1 בנובמבר 2012

לחמניות עם גרעיני חמניות


מצרכים ל-10 לחמניות:
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
250 גרם קמח מלא
50 גרם שיבולת שועל גרוסה 
250 גרם קמח לבן 
15 גרם מלח (2.5 כפיות)
2 כפות שמן (30 מ"ל)
2 כפות סילאן (30 מ"ל)
150 מ"ל יוגורט 
160 מ"ל מים
1 ביצה
5 דבלים קצוצים דק
חופן פשתן 
חופן גרעיני חמניות

הכנה:
1. שמים בקערה קטנה את השמרים והמים. מערבבים  עד להמסה מלאה. ומניחים בצד ל5-6 דקות. 
2. בקערה גדולה ורחבה, שמים את החומרים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח. מערבבים ויוצרים גומה במרכז. 
3. יוצקים לגומה את תערובת השמרים ומערבבים מעט. מוסיפים לקערה את שמן הזית והסילאן ומערבבים מעט. 4. מוסיפים לקערה את היוגורט והביצה הטרופה. מערבבים בעזרת הכף, ואז ממשיכים ללוש. לשים 10-12 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש. 
5. מברישים את הבצק בקצת שמן זית. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים את הבצק במשך שעה - שעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפח.
6. אחרי ההתפחה הראשונה, מוציאים אוויר מהבצק. לשים אותו מעט, ותוך כדי לישה מוסיפים לו בהדרגה דבלים קצוצים, פשתן וגרעיני חמניה.
7. מעצבים מהבצק 10 כדורים כשכולם באותו גודל ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. מתפיחים שנית על מגש האפפיה כהלחמניות מכסות בניילון נצמד. גם ההתפחה השנייה היא כשעה - שעה וחצי כיוון שהבצק ממש כבד. בהתפחה השנייה התוצאה הרצויה היא שהבצק מוסיף 50% לנפחו. 
9. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום שבו 2 כוסות מים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למדף האמצעי ואופים במשך 10 דקות. אחרי 10 דקות הראשונות של האפייה, מנמיכים את החום ל-170 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.







מעצבים לחמניות עגולות
מתפיחים מתחת לניילון נצמד או מגבת לחה
אחרי האפייה :)
הצעת הגשה: עם חמאה
או גבינת שמנת

אין תגובות: