אפתח ואומר שהמתכון הוא של פאי רועים בסגנון מקסיקני, והוא גם ממש רחוק מלהיות כשר בגלל שימוש בחמאה ובשמנת לבישול (אבל ... אפשר להחליף את החמאה והשמנת- במרגרינה וציר מרק ואין יותר בעיות)
בשר:
1 כף שמן
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
500 גרם בקר טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי
2 כפיות כמון
400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
1 כף קמח
1 קוביית תיבול של קנור "תיבוליות בניחוח צלי" + 1/2 כוס מים חמים
או 1/2 כוס ציר מרק בקר
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
* תוספת אפשרית 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת
תפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 כוס שמנת מתוקה
3 כפות חמאה
מלח ופלפל
הכנה:
* בשר:
1. מחמים כף שמן במחבת ענקית. מטגנים קלות עד להזהבה את הבצל והשום.
2. מוסיפים את הבשר ובעזרת שתי כפות עץ כל הזמן מפרוררים את הבשר לחתיכות קטמטנות.
3. ממיסים את התיבולית במים הרותחים.
4. כשהבשר בצבע אפרפר מוסיפים את רסק העגבניות (משחה) ואת העגבניות המרוסקות, מוסיפים בהדרגה את ציר במרק/מים עם תיבולית. ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים. למי שמעוניין יכול להוסיף שעושעית אדומה יחד עם הנוזלים.
5. אחרי 5-6 דקות של בישול הבשר והנוזלים, מוסיפים גם את התבלינים וממשיכים לבשל ולערבב למשך כ-15 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
6. ממליחים ומוסיפים פלפל לפי הטעם. מכבים את האש.
* תפוחי אדמה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים.
2. מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים.
3. בסיר קטן מחמים את השמנת והחמאה עד שהשמנת תהיה חמימה למגע והחמאה תימס לחלוטין.
4. מתחילים לרסק את תפוחי האדמה ומוסיפים בהדרגה את השמנת החמה. עד לקבלת פירה חלק.
*הרכבת הפאי:
1. מחמים את התנור ל-200 מעלות.
2. משמנים תבנית חסינה לחום.
3. מוזגים את הבשר אל תחתית התבנית ומשטיחים עם כף.
4. מוזגים את פירה תפוחי האדמה מעל ומהדקים בכף.
5. זורים מעל פירורי לחם ואופים כ20-25 דקוץ בתנור.
בתאבון
![]() |
אפשר גם במנות אישיות |
![]() |
והנה התוצאה הסופית |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה