יום רביעי, 21 בנובמבר 2012

עוגת גבינה יער השחור



שילוב בין עוגת גבינה ועוגת שוקולד- עוגה מקושטת בריבת דובדבנים וגנאש שוקולד מריר.

מצרכים:
לתערובת הגבינה
500 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית רום

לתערובת עוגת שוקולד
300 גרם סוכר
125 מ"ל שמן
1 ביצה
1/2 כף תמצית וניל
290 גרם קמח לבן
30 גרם קקאו
1 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
375 מ"ל רוויון

ריבת דובדבנים למילוי
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

הכנה:
1. מכינים את בלילת הגבינה:
* מקציפים את הגבינה והסוכר לקבלת קרם חלק (עד שהסוכר נמס 2 דקות בערך).
* מוסיפים את הביצים והתמציות ומקציפים.
* את הבלילה שמים בצד עד שמכינים את בלילת השוקולד.

2. מכינים את בלילת השוקולד:
*  בקערה גדולה מקציפים יחד את הסוכר, השמן, ביצה ותמצית וניל.
* בקערה ניפרדת מערבבים יחד את הקמח, קקאו, סודה ומלח.
* מוסיפים לבלילת הסוכר והשמן את החומרים היבשים ואת הרויון לסירוגין (ב 2-3 פעמים).

3. הרכבת העוגה:
* מוזגים את מחצית מבלילת השוקולד לתבנית משומנת היטב (גם אם זאת תבנית סיליקון).
* מעל לשוקולד מוזגם את כל בלילת הגבינה.
* מוזגים את ייתרת בלילת השוקולד מעל הגבינה.
* בעזרת שיפוד או צ'ופסטיק מערבבים את כל הבלילות לקבלת עוגת שיש.
* אופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. בודקים שהעוגה מוכנה אם יוצא שיפוד יוצא עם טיפונת פירורים לחים.
* מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור לכמה שעות (או ללילה שלם).
* מחלצים את העוגה מהתבנית (אם משתמשים בתבנית שטוחה או חד פעמית אין צורך להוציא את העוגה מהתבנית).

4. הכנת גנאש:
* מחממים 100 גרם משנת מתוקה (חשוב לשקול את השמנת) עד לתחילת הרתיחה.
* מוזגים את השמנת מעל לקוביות השוקולד.
* מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
* מצננים לפני השימוש.

5. קישוט:
* בעזרת סכין או תפוחן עושים חורים קטנים בעוגה (לא לזרוק את מחומר שהוצאתם).
* ממלאים בכפית של ריבת דובדבנים.
* מחזירים את חתיכות העוגה וסוגרים את החורים שנוצרו.
* מצפים את עוגה בגנאש שוקולד.

בתאבון...




אין תגובות: