אני אפתח ואומר שאני ממש, אבל ממש, לא מבינה כלום באוכל הודי. היה לי קמח חומוס וחיפשתי מה ניתן לעשות איתו מעניין....
אז הנה מתכון שמצאתי און ליין (למתכון המקורי לחץ כאן ). כמובן שהמתכון עבר קצת שינויים בגלל המוצרים שהיו לי בבית באותו הרגע.
בצק:
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח חומוס או קמח עדשים
1/2 כפית מלח שולחן
60 מ"ל שמן זית (4 כפות של 15 מ"ל)
1/2 כוס מים חמימים
בשר:
1/2 ק"ג עוף טחון
1 בצל קטן קצוץ
2 כפיות תבלין קארי אדום
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן
שמן לטיגון חצי עמוק
הכנה:
1. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את השמן, מטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הבשר ובעזרת שתי כפות עץ מפוררים את הבשר. מוסיפים את הקארי, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר מוכן. סוגרים את האש ומצננים את הבשר.
2. מכינים את הבצק: מנפים יחד את שני סוגי הקמח, ומוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה. ברגע שכבר אי אפשר לערבב בכף, מתחילים ללוש בידיים. לשים עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד.
את הבצק עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח על השיש כחצי שעה.
3. הרכבת המנה: מחלקים את הבצק ל-16 יחידות שוות בגודלן וכך גם את הבשר. את הבצק מרדדים על משטח מקומח וממלאים בבשר. מטגנים בשמן חם ובתאבון...
לא היתי בטוחה מה הוא הקיפול הנכון, אז ניסיתי גם צורות עגולות וגם מוארכות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה