יום רביעי, 7 בנובמבר 2012

עוגיית מדלן


מצרכים:
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרידת לימון
1 קורט מלח
1 כוס קמח לבן
10 כפות חמאה מומסת מצוננת
אפשר להוסיף לחצי מכמות הבלילה קוביית (25 גרם) חלווה

הכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים בעזרת מיקסר ידני את הביצים עם הסוכר עד שהסוכר נמס בביצים.
3. מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון והמלח ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שכל הקמח התערבב.
5. מוסיפים את החמאה ומערבבים 20-30 שניות.
6. בכל שקע משומן, יוצקים כ2/3 כף בלילה.
7. אופים 14-16 דקות.




למי שרוצה גיוון:
אחרי שמוסיפים את החמאה מוסיפים חלווה קצוצה דק לבלילה. מערבבים בעזרת כף. לכל שקע יוצרים 2/3 בלילה ואופים כ16 דקות.





אין תגובות: