זהו לחם עם טעם מאוד אגוזי ומעניין. באמת שהופתעתי לטובה מהמתכון, מקלות ההכנה ומהתוצאה הסופית.
המתכון הוא של פיליס גלזר מהספר "ללא גלוטן, ללא סוכר" (הספר ערוך יפה ויש עוד הרבה מתכונים שווים)
מצרכים:
שמן לשימון תבנית אפייה
1/2 כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא)
3 ביצים
1/4 כוס יוגורט סמיך (גם גבינה לבנה של 5%-9% שומן תתאים)
1/4 כוס קמח שקדים
2 כפות קמח תירס
2 כפות קמח טפיוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3-4 עגבניות מיובשות (רוכשים בסופר)
2-3 כפות רוזמרין מיובש (לפי המתכון המקורי צריך 1/2 כוס עשבי תיבול:אורגנו, תימין ובזיליקום)
הכנה:
1. משמנים נייר אפייה ומסדרים אותו בתוך תבנית אינגליש קייק (אם משתמשים בתבנית סיליקון אז פשוט משמנים אותה).
2. מחמים את התנור ל-180 מעלות.
3. בקערה גדוללה מערבבים יחד את החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט וטחינה עד לקבלת בלילה חלקה.
4. בקערה אחרת מערבבים יחד את הקמחים: קמח שקדים, קמח טפיוקה וקמח תירס. מוסיפים את המלח ואבקת הסודה.
5. את התערובת היבשה מוסיפים לבלילה. מערבבים היטב.
6. מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות ואת עשבי התיבול. מערבבים הכל לבצק אחיד ונוזלי למדיי.
7. אופים כ40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
8. נותנים ללחם לנוח בתבנית כשעה לפני שפורסים מגישים.
המתכון הוא של פיליס גלזר מהספר "ללא גלוטן, ללא סוכר" (הספר ערוך יפה ויש עוד הרבה מתכונים שווים)
מצרכים:
שמן לשימון תבנית אפייה
1/2 כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא)
3 ביצים
1/4 כוס יוגורט סמיך (גם גבינה לבנה של 5%-9% שומן תתאים)
1/4 כוס קמח שקדים
2 כפות קמח תירס
2 כפות קמח טפיוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3-4 עגבניות מיובשות (רוכשים בסופר)
2-3 כפות רוזמרין מיובש (לפי המתכון המקורי צריך 1/2 כוס עשבי תיבול:אורגנו, תימין ובזיליקום)
הכנה:
1. משמנים נייר אפייה ומסדרים אותו בתוך תבנית אינגליש קייק (אם משתמשים בתבנית סיליקון אז פשוט משמנים אותה).
2. מחמים את התנור ל-180 מעלות.
3. בקערה גדוללה מערבבים יחד את החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט וטחינה עד לקבלת בלילה חלקה.
4. בקערה אחרת מערבבים יחד את הקמחים: קמח שקדים, קמח טפיוקה וקמח תירס. מוסיפים את המלח ואבקת הסודה.
5. את התערובת היבשה מוסיפים לבלילה. מערבבים היטב.
6. מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות ואת עשבי התיבול. מערבבים הכל לבצק אחיד ונוזלי למדיי.
7. אופים כ40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
8. נותנים ללחם לנוח בתבנית כשעה לפני שפורסים מגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה