יום רביעי, 28 בנובמבר 2012

מלית תפוחים ביין אדום לפאי



זאת המלית תפוחים הכי ט-ע-י-מ-ה שאכלתי איי פעם. היא מתוקה אך לא יותר מידי. צבעה של המלית פשוט מדהים!!!! ואופן ההכנה קל ביותר.





מצרכים:
3 כוסות תפוחים קצוצים (כ-5 תפוחים גדולים או 10 קטנים)
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס ריבת דובדבנים
3 כפות סוכר חום

מחבת ענקית


הכנה:
1. רוחצים היטב את התפוחים. מקלפים ומוציאים את הליבה. קוצצים את התפוחים (ניתן להשתמש במכשיר לקיצוץ סלט - מקצר את התהליך לשניות ספורות).
2. מחמים את המחבת הNON STICK. מעבירים את שבבי התפוחים למחבת ומתחילים "לטגן" אותם - מערביבים בעזרת כף עץ כל 2-3 דקות למשך 10 דקות.
3. מערבבים בכוס-כלי נוח למזיגה את היין, הריבה והסוכר. ומוסיפים את התערובת לתפוחים.
4. ממשיכים לבשל-לטגן על אש נמוכה עד לצמצום נוזלים (כ-15 -20  דקות) וכל כמה דקות מערבבים.
5. מקררים וממלאים כל פאי או עוגת בצק עלים שאוהבים!!!







אין תגובות: