יום שלישי, 22 בינואר 2013

עוגיות חמאה עם אגוזי מקדמיה

העוגייה האחרונה שנותרה 

מצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר חום
1/3 1 כוס קמח לבן
1 ביצה L
חופן אגוזי מקדמיה קצוצים דק (כ1/4 כוס אגוזים כבר קצוצים)
1 כפית תמצית וניל
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)

הכנה:
1. קוצצים חופן אגוזי מקדמיה.
2. מקציפים יחד את הסוכר והחמאה.
3. מוסיפים את הביצה, האגוזים ותמצית הווניל ומערבים את הכל יחד.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים את הכל.
5. יוצרים כדורים קטנים, בכל כדור יוצרים שקע על ידי לחיצה של אצבע אל תוך הבצק. מקשטים באגוז מקדמיה שלם.
6. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. העוגיות טיפונת מתנפחות באפייה אז חשוב לשמור על מרחק של 2-3 ס"מ בין העוגיות.
7. מצננים ובתאבון....



אין תגובות: