מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
1 ביצה גדולה
75 גרם חמאה רכה מאוד
1-1.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר מומס או ממחר נוטלה
50 גרם שוקולד לבן מומס
3-4 כפות חמאת בוטנים
סירופ סוכר:
2 כפות מים רותחים
2 כפות סוכר
הכנה:
1. מערבבים יחד קמח, סוכר, שמרים וחמאה.
2. מקציפים יחד את הביתה והוניל. את התערובת מוסיפים לחומרים היבשים ולשים.
3. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד 8-10 דקות.
4. מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים.
5. פורסים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק ומורחים מילוי: חמאת בוטנים, שוקולד מריר ושוקולד לבן. מגלגלים לרוטלדות וקולעים צמה.
6. מתפיחים שנית 30-35 דקות בתוך תבנית משומנת היטב.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 20 דקות.
8. בינתיים מכינים סירופ: מערבבים את הסוכר בתוך המים החמים עד שהוא נמס.
9. מברישים את המאפה בסירופ ישר עם הוצאתו מהתנור ונותנים לו להתקרר על הרשת.
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה