יום שני, 28 בינואר 2013

קרם לימון - lemon curd

פאי גבינה עם קרם לימון


זהו מתכון ממש קליל לקרם לימון שיתאים לקישוט פאים ועוגות, למילוי קאפקייקס ואפילו למרוח על צנימים בבוקר. מרגע ההכנה ניתן לשמור עד 10 ימים במקרר בכלי זכוכית אטום. וכל מה שנדרש להכנה זה מרכיבים שבטוח יש לכל אחד במטבח.

מצרכים:
3 ביצים
80 מ"ל מיץ לימון (1/3 כוס)
3/4 כוס סוכר לבן
75 גרם חמאה
גרידת לימון מלימון אחד

הכנה:
1. בקערה חסינת חום מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת שכבת קצף דקה.
2. מוסיפים לתערובת הביצים את מיץ הלימון ומעבירים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (ממשיכים לחמם את המים) וממשיכים להקציף 10-15 דקות.
3. מורידים את הבלילה מהאש, ולקרם מוסיפים את החמאה וגרידת הלימון ומערבבים עם כף.
4. מצמידים לקרם ניילון ניצמד (כך מונעים היווצרות קרום) ונותנים לקרם להתקרר.
5. מעבירים לצנצנת זכוכית ושמים במקרר עד לשימוש.

אין תגובות: