יום רביעי, 10 באוקטובר 2012

לחם לבן עם גרעיני חמנייה ופשתן



מצרכים:
2+1/4 כפיות שמרים יבשים
3 כוסות קמח + קמח לקימוח
1 ביצה
1 כוס חלב
2+1/2 כפות סוכר לבן
1/2 כף מלח
15-20 גרם חמאה מומסת
1/3 - 1/2 כוס גרעני חמנייה
1/4 כוס פשתן

הכנה:
1. מערבבים יחד את הביצה והחלב חשוב שהביצה תוקצף היטב בתוך החלב. מעבירים את התערובת ל40-50 שניות למיקרו עד שנחלב חמים למגע.
2. מוסיפים את החמאה, הסוכר, המלח והשמרים ומערבבים.
3. מוסיפים את כוס הקמח הראשונה ומערבבים (בעזרת כף עץ או במעבד מזון עם וו לישה). כשכל הקמח נספג בנוזלים מוסיפים את הכוס השניה והשלישית. יכול להיות מצב שלא יהיה צורך ב3 כוסות קמח אלא פחות. לכיכר לחם שהכנתי השתמשתי ב2+2/3 כוסות קמח בלבד כך שכאשר מוסיפים את הקמח מוסיפים כל פעם כף או שתי כפות.
4. את הבצק יש ללוש 8-10 דקות ורק לקראת סיום זמן לישה מוסיפים את גרעיני החמניה ואת הפשתן.
5. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו בקערה גדולה מכוסה בניילון נצמד.
6. אחרי ההתפחה, מעצבים את הבצק לצורה רצויה ומעברים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שנית 30-45 דקות במקום חמים וללא רוחות.
7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הלחם 30-35 דקות עד להשחמה.
8. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.















אין תגובות: