אודה לשף ישראל אהרוני על ההשראה למתכון, אך כמו רוב המתכונים של אהרוני - היה מחסור במידע והיתי צריכה לאלתר קצת והנה התוצאה אחרי השינויים.
הבצק:
1 כוס מים פושרים (250 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה (שזה כחצי שקית)
2.5-3.5 כוסות קמח לבן
1-2 כפות שמן לשימון הבצק
מלית:
2-3 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
1 חתיכת ג'ינג'ר מגוררת על פומפייה
1 בצל בינוני קצוץ דק
300-400 גרם בשר שאוהבים (חזה עוף/ פרגיות/ בצק רזה/חזיר)
1/2 כרוב לבן קצוץ או 1/4 ראש כרוב גדול
2 כפות (30 מ"ל) יין אורז או מירין
2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
1. מכינים את המלית
* בסיר או ווק מחממים שמן, ומטגנים קלות שום, ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהעוף משחים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם האישי. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים עוד דקה או שתיים. מערבבים יחד את המירין והסויה ומוסיפים לתערובת הבשר והכרוב. ממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות ומורידים מהאש. מצננים לפני מילוי הבשר.
2. הכנת הבצק
* מערבבים את השמרים והסוכר והמים ונותנים לתערובת לתסוס 20 דקות.
* אחרי 20 דקות מוסיפים את אבקת האפייה וכוס קמח ראשונה. ברגע שכל החומרים התאחדו מתחילים להוסיף בהדרגה את שאר הקמח (אני מוסיפה כל פעם רק כף אחת). הבצק עשויי לקמח פחות קמח (הכל תלוי חום ולחות באוויר). לשים במשך 5 דקות. מורחים את פני הבצק בשמן ומתפיחים כ-5 דקות.
3. הרכבה
* מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים. מכדררים כל חתיכה. מרדדים לעיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. ממלאים במילית (חלקו גם את המלית גם ל-16) וסוגרים.
* מאדים את הבאו 15 דקות ומגישים עם רוטב שאוהבים.
![]() |
משמאל תמונה מספרו של אהרוני "פסטה, נודלס ומה שביניהן : אטריות על דרך המשי". מימין התוצאה הביתית |
אם יש שאלות ניתן להשאיר הודעה ואשתדל לענות בפרוט רב.
תגובה 1:
ישנה גם כתבה בנושא בYNET. בכנות לא ניסיתי אבל אולי המתכונים טובים....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3243139,00.html
הוסף רשומת תגובה