מצרכים:
4 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח שולחן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס חמוציות
1 כוס צימוקים
אם שומרים על כמויות, ניתן להשתמש באגוזים אחרים שאוהבים וכך גם לגבי הפירות היבשים.
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים: שיבולת שועל, אגוזים, שקדים, קינמון סוכר ומלח.
3. מערבבים יחד את החומרים הרטובים: שמן, דבש ותמצית וניל.
4. מוזגים את התערובת הרטובה אל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
5. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים 40 דקות. כל 10 דקות מוציאים ומערבבים.
6. חמש דקות אחרי שמוציאים מהתנור את הגרנולה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב.
7. מצננים ושומרים בכלי אטום.
תגובה 1:
מתכון מעולה לגרנולה, מנצח את הגרנולות (הביתיות או הקנויות) שאני מכירה. מומלץ ביותר!!!!
הוסף רשומת תגובה