יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

מאפינס גרנולה


כמות 10-12 מאפינס גדולים או 28-30  מיני מאפינס

מצרכים:
1+1/2 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סוכר
1+1/2 כוסות גרנולה
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס חלב או יוגורט
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח שולחן

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומסדרים מנג'טים בתבנית שקעים.
2. מערבבים יחד בקערה גדולה את החומרים היבשים: גרנולה, קמח לבן, אבקת אפיה ומלח.
3. מערבבים יחד את הסוכר, שמן, חלב (או יוגורט), תמצית וניל וביצה. מערבבים עד שכל החומרים יוצרים בלילה אחידה.
4. מוזגים את הבלילה הרטובה אל החומרים היבשים. ומערביבם רק עד שכל החומרים יוצרים בלילה אחידה.
5. ממלאים כל שקע רק עד 2/3 מגובה המנג'ט.
6. אופים 18-20 דקות עד שקיסם יוצא נקי.
אחרי כ-10 דקות מרגע תחילת האפיה הופכים את כיוון תבנית האפייה לאפייה אחידה של המאפינס.










אין תגובות: