יום חמישי, 25 באוקטובר 2012

סושי פרח


את הרעיון קיבלתי מהסרטון הזה, אך שיניתי את הנקניקייה בגזר
מצרכים:
250 גרם אורז סושי מבושל
30 מ"ל חומץ אורז
2 דפי אצות נורי
חלמון מביצה קשה אחת
קצת מים
גזר או סלמון או מלית צבעונית וטעימה אחרת





הכנה:
1. מבשלים את האורז לפי הוראות יצרן (בערך 1 כוס וקצת אורז לא מבושל). מצננים את האורז.
2. מוסיפים לאורז המצונן חומץ אורז ומערבבים היטב. את האורז מחלקים ל-2 קעריות שונות.
3. לחלק אחד של האורז מוסיפים חלמון של ביצה קשה ומערבבים. החלמון צובע את האורז בצבע צהוב.
4. דף נורי אחד מחלקים וגוזרים ל-6 חלקים שווים. על 5 החתיכות מתוך ה-6, מסדרים את האורז הצהוב ומגלגלים לרולים.
5. על חתיכה אחת של אצה שנותרה מסדרים סלמון או גזר או מילוי צבעוני אחר שאוהבים וגם מגלגלים לרול.
6. מסדרים את ששת הרולים כך שהוורוד/כתום יהיה במרכז ומהדקים. ניתן להשתמש בטיפונת מים על גבי האצה על מנת שעלי הכותרת יידבקו לרול המרכזי.
7. את דף האצה השני מחלקים לשניים ועל כל אחד מהם מסדרים את האורז הלבן.
8. את בפרח מניחים על האורז הלבן של חצי אצה ומתחילים לגלגל לרול, אם החצי אצה הזו לא מספיקה ממשיכים ומשתמשים בחצי השני. כלומר, את שני חצאי האצה מסדרים ל"דף" מלבני ארוך אחד.
9. חותחים עם סכין רטובה את הרול ובתאבון...













אין תגובות: