חומרים לחלה עגולה אחת או 2 חלות אינגליש קייק
700 גרם קמח לבן מנופה2/3 כפית מלח שולחן
2 כפות שמן
ביצה L
50 גרם מרגרינה מומסת ו"מקוררת" לבטמפרטורת החדר
2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)
10 כפות סוכר לבן
2-2.5 כוסות מים (500 מ"ל - 675 מ"ל)
להמשך
1 ביצה טרופה
2 כפות סירופ סוכר
שומשום
הכנה:
1. בקערה קטנה-בינונית ממיסים את הסוכר עם 1 כוס מים, מפזרים מעל שמרים ונותנים לשמרים לתסוס כ-5 דקות.
2. בינתיים בקערה גדולה, מנפים את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה.
3. מתחילים לערבב וללוש, מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים. כאשר המים התערבבו באופן אחיד בתערובת מתחילים להוסיף את המים הרגילים. כל פעם כף אחת. אחרי הבצק "לקח" את המים הדרוש לו והוא לא דביק מידי, ניתן להעביר וללוש על השיש. לשים לפחות 10-15 דקות עד שמתקבל בצק אילסטי וגמיש.
4. את הבצק מעברים לקערה משומנת, משמנים גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח. ניתן להתפיח במקרר לילה שלם.
5. לאחר ההתפחה, מעבדים קלות את הבצק על מנת להוציא ממנו את האויר. מעצבים בצורה רצויה. מניחים בתבנית האפייה ומשהים להתפחה של כ30-20 דקות.
6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה.
7. מכינים סירופ סוכר: מעבבים כף סוכר כם כף מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורחים בעזרת מברשת על החלה החמה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.
8. מוציאים ומצננים על רשת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה