יום שלישי, 2 באוקטובר 2012

לחמניות תפוזים



מצרכים:
3 כוסות קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
3/4 כוס חלב
100 גרם חמאה
1 ביצה
מיץ מחצי תפוז
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
1. מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, שמרים מלח וקליפת תפוזים. יוצרים גומה במרכז.
2. בסיר קטן מחחמים את המים, החלב והחמאה עד שהחמאה כמעט נמסה. מסירים מהאש ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
3. יוצקים את תערובת החלב לגומה שבמרכז החומרים היבשים מתחילים לערבב בכף או בלקקן.
4. בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה ומיץ התפוזים ומוסיפים בהדרגה אל התערובת.
5. כשכל החומרים עורבבו היטב, מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי.
6. כשהבלילה מכפילה את נפחה, מחלקים את הבלילה בכמויות שוות בתבנית שקעים. מתפיחים שנית 20 דקות. אופים במרכז התנור 40-45 דקות ומצננים כ-5 דקות.
7. מפזרים אבקת סוכר.





אין תגובות: