במילה אחת: שחיתות!!!!
מצרכים:
3/4 כוס קמח לבן
3/4 כוס אבקת קקאו
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 כוס סוכר לבן
3 ביצים
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס סירופ קרמל
100 גרם אגוזים מכל סוג שאוהבים (אגוזי מלך/פקאנים/שקדים וכו')
1 כוס פצפוצי אורז/קורנפלקס (לא חובה)
הכנה:
1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר, מוסיפים את תמצית הווניל והביצים וממשיכים לקציף.
2. מערבבים יחד את החומרים היבשים : קמח, קקאו, מלח וקפה.
3. מוסיפים את התערובת היבשה אל בלילת החומרים הרטובים, מערבבים רק עד שכל החומרים התאחדו. חשוב לא לערבב ייתר על המידה.
4. מחלקים את הבלילה ל2/3 ו-1/3. אל הכמות הגדולה יותר מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפיה ומשטחים את התערובת.
5. מפזרים את השוקולד הלבן והאגוזים. מטפטפים את סירופ הקרמל.
6. לתערובת שנותרה מוסיפים את השוקולד המריר, מערבבים היטב ומורחים מעל שכבת האגוזים.
7. אופים 27-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180.
8. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה