יום שני, 3 בספטמבר 2012

עוגת תפוחים טבעונית (ללא אפיה)



החגים מתקרבים ואיתם כל ההזמנות לארוחות עם המשפחה. בלית ברירה חייבים לחשוב על מתכוני קינוחים יציריים במיוחד. אז הנה משהו שיתאים מעולה למישהו שמחפש משהו סופר קליל ובנוסף טבעוני וגם מתאים אם יש אורחים רגישים לגלוטן/לקטוז/ביצים....
מרכיבים:
תחתית:
1 כוס אגוזי מלך
1 כף קינמון
3-4 משמשים מיובשים
5-6 תמרים יבשים

מילית:
2-3 תפוחים
1 כוס תימוקים בהירים
1-2 אגסים
2 כפות סלאן
1 כף קינמון

הכנה:
1. במעבד מזון מרסקים יחד את כל החומרים של התחתית עד לקבלת תערובת "חולית".
2. מחלקים את המילית לתבניות אישיות או מהדקים לתחתית רינג ומעבירים למקרר עד להגשה.
3. מרסקים בפולסים קצרים את התפוחים והאגסים ע"מ שיהיו חתיכות גדולות. מעבירים את התערובת למסננת על מנת לסנן את כל הנוזלים.
4. מעבירים לקערה, מוסיפים את הצימוקים, את הקינמון ואת הסילאן. מערבבים היטב ומעבירים לרינג. מנצצים שעה לפני ההגשה. מומלץ לכסות בניילון נצמד על מנת שהתפוח לא הפוך לצבע חום.















אין תגובות: