הקאקפייקס הללו הם גרסה "בריאה" של הרד וולווט המסורתי, ללא חמאה וללא צבעי מאכל.
חומרים:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (חצי כוס) שמן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס סלק מבושל וטחון
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1.5 כפיות תמצית וניל
הכנה:
1. מחממים את התנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית שקעים במנג'טים.
2. ממסיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל או בסיר כפול ומערבבים היטב. חשוב לתת לשוקולד לעמוד כמב דקות ולהתקרר ע"מ שלא יהיה חם.
3. במערבל מזון, טורפים במהירות גבוהה יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממניחים את מהירות ומוסיפים את תמצית הוניל, השמן עם השוקולד והסלק הטחון.
4. מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח, בוחשים את החומרים היבשים אל הבלילה. את התערובת מפזרים באופן שווה בין כל השקעים.
5. אופים 18-20 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
6. מצננים על רשת ובתאבון
* ניתן לקשט בגנאש שוקולד או קצפת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה