מצרכים:
אורז
2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אבקת מרק עוף (לא חובה)
1 ביצה
בשר
2 בצלים בינוניים
700 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס רוטב עגבניות
מלח, פלפל ושום לפי הטעם
2 כפות שמן
ציפוי
קמח
ביצה
פרורי לחם
שמן לטיגון
הכנה:
1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, ומצננים. האורז חיים להיות קר.
2. קוצצים את הבצל, ומטגנים במחבת חמה עד שנהיה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר לשמן ודואגים כל הזמן לערבב על מנת שלא יהיו גושים גדולים. כשהבשר חום, מוסיםים את הרוטב ומתבלים לפי הטעם. סוגרים את האש וצננים את הבשר.
4. כשהאורז והבשר קרים למדיי, מוסיפים לאורז ביצה אחת ומערבים. מוסיפים גם את הבשר ומערבבים היטב לפיזור אחיד של הבשר.
5. יוצרים כדורים בגודל שווה (אפשר להתשמש בכף גלידה) ומחזירים את הכדורים למקרר לפחות ל-20 דקות.
6. מסדרים בצלחות את הקמח, הביצה הטרופה ופרורי הלחם.
7. טובלים כל כדור בקמח, ביצה ופרורי לחם.
8. מטגנים בשמן חם מאוד ומוציאים למשטח מכוסה ב2-3 שכבות מגבת נייר.
9. בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה