הוטל עליי בעבודה להביא משהו להרמת כוסית לכבוד ראש השנה. והנה מתכון של חלה שהחלטתי להכין לקראת האירוע. בהמשך יועלו מתכונים ושיטות קליעת חלות מגוונות. אין מה לעשות אבל חלה זה הלחם הטעים ביותר שיש .
הכמות היא ל2-3 חלות בתבנית אינגליש קייק (תלוי גודל התבנית שיש לכם)
חומרים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
1 כפית מלח שולחן
3 כפות שמן
1 ביצה L
50 גרם מרגרינה מומסת בטמפרטורת החדר
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר לבן
2-2.5 כוסות מים (500 מ"ל - 675 מ"ל)
להמשך
1 ביצה טרופה
תערובת פרוסות שום יבש, מלח גס, רוזמרין יבש
שמן זית
הכנה:
1. בקערה קטנה-בינונית ממיסים את הסוכר עם 1 כוס מים, מפזרים מעל שמרים ונותנים לשמרים לתסוס כ-5 דקות.
2. בינתיים בקערה גדולה, מנפים את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה.
3. מתחילים לערבב וללוש, מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים. כאשר המים התערבבו באופן אחיד בתערובת מתחילים להוסיף את המים הרגילים. כל פעם כף אחת. אחרי הבצק "לקח" את המים הדרוש לו והוא לא דביק מידי, ניתן להעביר וללוש על השיש. לשים לפחות 10-15 דקות עד שמתקבל בצק אילסטי וגמיש.
4. את הבצק מעברים לקערה משומנת, משמנים גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחתי או עד הכפלת הנפח. ניתן להתפיח במקרר לילה שלם.
5. לאחר ההתפחה, מעבדים קלות את הבצק על מנת להוציא ממנו את האויר. מעצבים בצורה רצויה. מניחים בתבנית האפייה ומשהים להתפחה של כ-20 דקות.
6. מברישים בביצה טרופה ובשמן זית ובוזקים את התבלינים.
7. אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה.
8. מוציאים ומצננים על רשת.
הכמות היא ל2-3 חלות בתבנית אינגליש קייק (תלוי גודל התבנית שיש לכם)
חומרים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
1 כפית מלח שולחן
3 כפות שמן
1 ביצה L
50 גרם מרגרינה מומסת בטמפרטורת החדר
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר לבן
2-2.5 כוסות מים (500 מ"ל - 675 מ"ל)
להמשך
1 ביצה טרופה
תערובת פרוסות שום יבש, מלח גס, רוזמרין יבש
שמן זית
הכנה:
1. בקערה קטנה-בינונית ממיסים את הסוכר עם 1 כוס מים, מפזרים מעל שמרים ונותנים לשמרים לתסוס כ-5 דקות.
2. בינתיים בקערה גדולה, מנפים את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה.
3. מתחילים לערבב וללוש, מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים. כאשר המים התערבבו באופן אחיד בתערובת מתחילים להוסיף את המים הרגילים. כל פעם כף אחת. אחרי הבצק "לקח" את המים הדרוש לו והוא לא דביק מידי, ניתן להעביר וללוש על השיש. לשים לפחות 10-15 דקות עד שמתקבל בצק אילסטי וגמיש.
4. את הבצק מעברים לקערה משומנת, משמנים גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחתי או עד הכפלת הנפח. ניתן להתפיח במקרר לילה שלם.
5. לאחר ההתפחה, מעבדים קלות את הבצק על מנת להוציא ממנו את האויר. מעצבים בצורה רצויה. מניחים בתבנית האפייה ומשהים להתפחה של כ-20 דקות.
6. מברישים בביצה טרופה ובשמן זית ובוזקים את התבלינים.
7. אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה.
8. מוציאים ומצננים על רשת.
![]() |
תערובת מים, שמרים וסוכר |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה