יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

פרגית מוקפת עם שעועית ירוקה ואגוזי קשיו



מצרכים:
700 גרם פרגיות נקיות וחתוכות לקוביות
700 גרם שעועית ירוקה
2 כפות שמן (מומלץ שמן בוטנים)
2 בצלים בינוניים פרוסים
3 שיני שום כתושות
1 כפית תערובות "חמישה תבלינים"*
1/2 כוס רוטב הויסין*
2 כפות רוטב סויה
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
1/2 כוס עלי בזיליקום

* ניתן לקנות בחנויות שמוכרות מוצרי בישול מהמזרח

הכנה:
1. מחחמים כף שמן 1 במחבת גדולה וכבדה (או בסיר גדול). מקפיצים את הפרגיות עד שהן לבנות וכמעט מוכנות. מוציאים את הפרגיות מהמחבת.
2. לאותה המחבת מוסיפים את ייתרת שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום ואת חמשת התבלינים ומקפיצים עוד חצי דקה.
4. מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד שהיא רכה.
5. מחזירים את הפרגיות פנימה, מוסיפים את רוטב הויסין ואת רוטב הסויה מערבבים היטב.
6. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
7. מפזרים את עלי הבזיליקום, סוגרים את האש ובתאבון....







אין תגובות: