יום ראשון, 16 בספטמבר 2012

עוגת שוקולד - זר פרחים


חומרים:
250 גרם קמח עוגה תופח 
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות אבקת קקאו 
220 גרם סוכר לבן 
220 מ"ל שמן 
220 מ"ל חלב
3 ביצים 
3 כפות סילאן או דבש או סירופ שוקולד
1  כמות קרם לקישוט
בצק סוכר לחלק התחתון של העוגה
נוטלה למי שאוהב

2 תבניות: עגולה (קערת פיירקס תתאים) ותבנית גבוהה.

הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים היטב את תבנית האפיה, מומלץ לשמן בשמן ואז לפזר קמח על התבנית.
2. בקערה גדולה: מנפים יחד את הקמח, אבקת קקאו ואבקת הסודה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
3. בקערה ניפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: מקציפים את הביצים ומוסיפים את החלב, הדבש והשמן.
4. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוזגים את החומרים הרטובים.
5. מערבבים היטב את החומרים הרטובים והיבשים עד לקבלת בלילה הומוגנית וללא גושים.
6. ממלאים את תבנית האפייה רק עד ל2/3 מגובה התבנית (חצי- חצי מהכמות לכל תבנית).
7. אופים כ-40 עד 50 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. חשוב לבדוק כל כמה דקות את תהליך האפייה מהדקה ה-35.
8. מוציאים את העוגות ומצננים בתבנית כ10 דקות ואז על רשת עד לקירור מוחלט.
9. פורסים באמצע, מורחים קרם או שוקולד ומחברים את החלקים בחזרה.
10. את החלק התחתון מצפים בבצק סוכר ומחברים את שני החלקים יחד עם קרם. את החלק העליון מצפים בקרם מקשטים.
11. מגישים ובתאבון


















תגובה 1:

פרחלי אמר/ה...

יופי של מתכון. הייתי מוסיפה משלוח זר פרחים כדי שיהיה מושלם:)