יום רביעי, 5 בספטמבר 2012

עוגיות פיצפוצי אורז ומרשמלו (וחמאת בוטנים)


זה כנראה אחד הדברים הקלים, המהירים והטעימים שאי פעם הכנתי. אין צורך באפייה או עבודה מעל ל-5 או 6 דקות. פשוט מתכון מנצח!!!!

מצרכים:
3 כוסות פצפוצי אורז (אני השתמשתי בכוס שנפחה 250 מ"ל, אבל כוס קטנה יותר של 220 מ"ל תתאים בול!)
1 חבילת מרשמלו (180 גרם)
1.5 כמות חמאה
3-4 כפות חמאת בוטנים (לא חובה בכלל, ואפשר אפילו להחליף בנוטלה...)

כלים:
סיר גדול
מרית סיליקון
תבנית פיירקס (עדיף מרובעת או מלבנית)
סכין חדה
כף
תרסיס שמן

הכנה:
1. מרססים את תבנית האפיה בתרסיס שמן.
2. עובדים על אש נמוכה מאוד (!)
בסיר גדול ממיסים את החמאה, מוסיפים את חמאת הבוטנים (אם רוצים) ולבסוף את המרשמלו. מערבבים כל הזמן על מנת שהמרשמלו לא ידבק לדפנות או יישרף. מומלץ לעבוד עם מרית סיליקון פשוט כי זה הרבה יותר נוח.
3. ברגע שכל המרשמלו נמס, מורידים מאש ומייד מוסיפים את פצפוצי האורז. מערבבים בזריזות. ברגע שהמרשמלו מתחיל להתקרר הוא מתחיל להתקשה. ברגע שכל פצפוצי האורז מצופים בתערובת המרשמלו- מעבירים לתבנית האפייה, מהדקים עם כף ונותנים להתקרר.
4. חותכים לגודל הרצוי ומגישים.













אין תגובות: