יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

איך מכינים חלה עגולה


 
מצרכים:
1 בצק חלות אחרי התפחה ראשונה
1 ביצה להברשה
שומשום/סירופ סוכר/ קינמון או תבלינים אחרים לקישוט

הכנה:
1. את הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים.
2. יוצרים נקניק ארוך מאוד מכל חלק.
3. קולעים צמה ארוכה לא מהודקת מידי.
4. מסדרים את הצמה בתבנית מצופה בנייר אפיה ומשומנת בצורת שבלול.
5. מתפיחים שנית כשעה.
6. מצפים בביצה ואופים להכי הנחיות של הבצק.

למי שמעוניין להקפיא: ניתן להקפיא את החלה אחרי שמסדרים את הבצק בתבנית לפני ההתפחה השניה. ביום האפיה מוציאים מהמקפיא לשיש, משאירים עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר ואז תופח שנית (עיניין של כמה שעות...)












אין תגובות: