מצרכים:
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות חמאה רכה
הכנה:
1. על אש בינונית -גבוהה ממיסים יחד את הסוכר והמים. לא מערבבים אלא פשוט מזיזים קלות את הסיר. נותנים לתערובת לבעבע כ8-10 דקות או עד השחמה קלה. לא מערבבים אלה רק מנענעים את הסיר. חיביים להשגיח על התערובת כל הזמן כי היא נשרפת בקלות.
2. כשהתערובת בצבע חום בהיר (כמו צבעו של הדבש) ממניחים את האש ומוסיפים את השמנת בזהירות. ומערבבים בתנועות מהירות כיוון שהשמנת גורמת לכל התערובת לבעבעה. מגבירים את האש ומערבבים כדקה ומורידים מהאש.
3. ממשיכים לערבב ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
4. מצננים וניתן להגיד על גלידה, עוגה וכו'.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה