מצרכים - שלב א':
1 כוס מים
1 כום קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
שלב ב':
1 עד 1/4 1 כוסות מים
1/2 ק"ג קמח
כפית מלח
1/2 כף שמרים יבשים
אופן הכנה:
שלב א'
1. מערבבים את המים ביחד עם הקמח והשמרים ומניחים בצד ל 3 שעות.
2. לאחר 3 שעות מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל 12 שעות (ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר).
שלב ב'
1. מערבבים את כל החומרים כולל הבצק מהסעיף הקודם, לשים בערך 12-13 דקות.
2. מניחים את הבצק בצד ל 50 דקות מכוסה בבד. מחלקים ל 6-7 כדורים.
3. מעצבים צורה של לחמניית בגט, מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך שעה-שעה וחצי.
4. יוצרים חתכים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 240 מעלות. מניחים בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים.
5. אחרי 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה ומחזיריםלתנור ל3 דקות נוספות.
בתאבון...
![]() |
שלב א' - ניתן להכין עד שבוע מראש |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה