יום שני, 3 בדצמבר 2012

לחמניות בגט

 
מצרכים - שלב א':
1 כוס מים
1 כום קמח
1/2  כפית שמרים יבשים

שלב ב':
1 עד 1/4 1 כוסות מים
1/2 ק"ג קמח
כפית מלח
1/2 כף שמרים יבשים

אופן הכנה:
שלב א'
1.  מערבבים את המים ביחד עם הקמח והשמרים ומניחים בצד ל 3 שעות.
2.  לאחר 3 שעות מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל 12 שעות (ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר).
שלב ב'
1.  מערבבים את כל החומרים כולל הבצק מהסעיף הקודם, לשים בערך 12-13 דקות.
2.  מניחים את הבצק בצד ל 50 דקות מכוסה בבד. מחלקים ל 6-7 כדורים.
3.  מעצבים צורה של לחמניית בגט, מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך שעה-שעה וחצי.
4.  יוצרים חתכים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 240 מעלות. מניחים בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים.
5.  אחרי 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה ומחזיריםלתנור ל3 דקות נוספות.
בתאבון...
שלב א' - ניתן להכין עד שבוע מראש

אין תגובות: