יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

עוגיות דקיקות בטעם קרמל ואגוזי מקדמיה



מרכיבים:
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות חמאה
2 כפות שמנת מתוקה או חלב
1/4 כוס דבש
1/3 כוס קמח
1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלויים וקצוצים
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
1. בקלתית או סיר מערבבים יחד שמנת מתוקה, סוכר,  דבש וחמאה. מבשלים על אש קטנה עד לרתיחה ונותנים לתערובת לרתוח דקה אחת בלבד. מסירים מאש.
2. קולים וקוצצים את אגוזי המקדמיה (3-4 דקות עבודה).
3. לתערובת הדבש מוסיפים את הקמח, תמצית וניל והאגוזים ומערבבים. בעודה חמימה מתחילים ליצור עוגיות. בעזרת שתי כפיות יוצרים גוש בלילה קטן על נייר אפייה או סיליקון לאפייה. בכל נגלה של עוגיות ניתן להכין כ-6 עוגיות כי הן מתפשטות מאוד.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 8-9 דקות.
5. מצננים ומגישים.

למקור המתכון וסרטון הדגמה לחץ כאן




אין תגובות: