יום שבת, 15 בדצמבר 2012

קאפקייקס שוקולד מריר


זהו מתכון שקיבלתי מקולגה בעבודה, אני מודה שהכנסתי קצת שינויים... החלק הכי טוב במתכון הזה שפשוט לא צריך כוסות מדידה, מיכל השמנת הוא כלי המדידה במתכון הזה.

המתכון המקורי:
גביע שמנת חמוצה קטן (100 גרם)
3 ביצים
2 כוסות סוכר (מודדים בגביע של השמנת)
1 כוס/גביע שמן
3 כוסות/גביעי קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
200 גרם שוקולד מריר

השינויים שלי- מתכון ל20 קאפקייקס:
1 גביע שמנת חמוצה 15%שומן בגודל רגיל (200 גרם)
3 ביצים
2 כוסות/גביעי סוכר
2 כפות שמן
3 כוסות/גביעי קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
50 גרם שוקולד לבן

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד ונותנים לו טיפה להצטנן.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הביצים והשמנת, מוסיפים את הסוכר, השמן, תמצית וניל, סוכר וניל ואבקת אפייה. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח.
4. מוזגים בזהירות את השוקולד ומערבבים.
5. מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים, ממלאים כל שקע רק 2/3.
6. אופים 28-30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
7. אחרי שהקאפקייקס נאפו והתקררו, ממיסים שוקולד לבן במיקרו, טובלים את הקאפקייק בשוקולד ונותנים להם להתקרר.
בתאבון


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

טעים. אהרררררר !