יום שבת, 11 באוגוסט 2012

חומוס ביתי



חומרים:

1 כף מלח גס
2 כוסות גרגירי חומוס קטנים
מים
2/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
מיץ משני לימונים קטנים
1 בצל קטן
3-4 שיני שום
1 כפית סודה
מלח דק לפי הטעם
שמן זית

הכנה:
1. יום לפני: שוטפים היטב את גרגירי החומוס. מעברים לכלי עם כף מלח גס ומים אשר מכסים את הגרגירים לפחות 10 ס"מ. נותנים לגרגירים לעמוד במים במקרר לפחות 12 שעות. אם רוצים משחת חומוס חלקה במיוחד, משאירים ל-24 שעות, פשוט אחרי 12 שעות מחליפים את המים והמלח.
2. שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומעבירים למסננת על מנת לסנן את הנוזלים העודפים.
3. למשקיענים (מומלץ!!!): מקלפים את החומוס. אומנם זה לוקח זמן אבל התוצאה - חומוס חלק וללא גושים. מי שרוצה מרקם גם יותר, פשוט לא לקלף את החומוס.
4. מקלפים את הבצל ואת שיני השום ובשלמותם מכניסים לסיר, מוסיפים גרגירי חומוס ומים. גובה המים צריך להיות לפחות 5 ס"מ מעל החומוס.
5. מבשלים את החומוס, מביאים לרתיחה, ממניחים את האש ומוסיפים למים את כפית אבקת הסודה. ממשיכים לבשל עד שגרגירי החומוס רכים. כל תהליך הבישול לוקח כשעה.
5. מסננים את נוזלי החומוס ואת החומוס יחד עם הבצל ושום לשני כלים שונים.
6. מתחילים לטחון את החומוס יחד עם הבצל והשום. מוסיפים טחינה, ולימון לפי הטעם (כלומר כל הזמן יש להמשיך ולטעום שאכן קיבלתם את הטעם הרצוי).
7. מגישים עם שמן זית. צנוברים, פטרוזיליה, פטריות וכל מה שעולה על דעתך...





אין תגובות: