את הקאפקייקס הללו הכנתי במיוחד לחבריי גיא ונועה אשר התארסו ממש לא מזמן.
כמות שהתקבלה היא 16 ( אבל בתבנית קטנה משלי יוצאים כ- 24 מאפים).
מצרכים:
80 גרם חמאה בטמפ' החדר
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת קקאו
2 ביצים בטמפרטורת החדר
250 מ"ל חלב סויה (אפשרי להשתמש בחלב רגיל, אבל חלב סויה הופך את העוגה להרבה יותר מעניינת)
325 גרם סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
5 גרם אבקת סודה לשתיה
5 גרם מלח
2 גרם אבקת אפיה
ריבת דובדבנים
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
הכנה:
1. מחחמים את התנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: חשוב לנפות את הקמח, אבקת סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח יחד.
3. בכוס גדולה מערבבים את הקקאו עם החלב לתערובת אחידה.
4. בקערה גדולה רצוי ממתחת או זכוכית, מעבדים את החמאה במיקסר חשמלי או מעבד מזון עד שהיא הופכת לקרם. מפסיקים את המיקסר, עם לקקן מנקים את דפנות הקערה וממשיכים לעבד את החמאה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ולבסוף מוסיפים את הביצים (כל פעם ביצה - ביצה). מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את תמצית הוניל, את הקמח ואת תערובת החלב עם קקאו. את החומרים היבשים מוסיפים ב-3 פעמים ואת החלב ב-2 פעמים (סדר הוספה: חומרים יבשים, חלב עם קקאו, חומרים יבשים, חלב עם קקאו ומסיימים עם
חומרים יבשים ).מעבדים רק עד שכל החומרים מתערבבים.
6. מעבירים לבתנית שקעים (ממלאים רק עד 2/3 כל שקע) ואופים 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פרורים לחים.
7. לאחר שהקאפקייקס התקררו, מוציאים עם כפית חתיכה ממרכז כל קאפקייק ויוצרים שקע.
8. ממלאים עם ריבת דובדבנים, ומחזירים את החתיכה שהוצאנו בחזרה.
9. מחממים 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה, שופכים את השמנת החמה על 150 גרם שוקולד (100 גרם שוקולד חלב ו50 גרם שוקולד מריר) ומערבבים עד שנוצר גנאש.
10. טובלים כל קאפקייק בגאנש שוקולד ונותנים לו להתקרר במקפיא 10 דקות.
11. בינתיים מקציפים את השמנת (400 מ"ל) עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מעבירים לשק זילוף. מוציאים את הקאפקייקס ומזלפים מעל לכל קאפקייק. מגרדים את השוקולד הנותר מעל לכל קאפקייק ובתאבון!!!
8. ממלאים עם ריבת דובדבנים, ומחזירים את החתיכה שהוצאנו בחזרה.
9. מחממים 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה, שופכים את השמנת החמה על 150 גרם שוקולד (100 גרם שוקולד חלב ו50 גרם שוקולד מריר) ומערבבים עד שנוצר גנאש.
10. טובלים כל קאפקייק בגאנש שוקולד ונותנים לו להתקרר במקפיא 10 דקות.
11. בינתיים מקציפים את השמנת (400 מ"ל) עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מעבירים לשק זילוף. מוציאים את הקאפקייקס ומזלפים מעל לכל קאפקייק. מגרדים את השוקולד הנותר מעל לכל קאפקייק ובתאבון!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה