יום אחד החלטנו לנסות משהו שונה, להכין פיצה ללא רוטב עגבניות המסורתי אלא להשתמש ברוטב פסטו. התוצאה יצאה מאוד טעימה ושינוי מרענן לפיצה ה"מסורתית"....
הכמויות הן ל-2 פיצות
מצרכים:
1 כמות בצק פיצה
2 חבילות בזיליקום
100 מ"ל שמנת לבישול 10%-15% שומן
חופן צנוברים קלויים
1/2 כוס שמן זית
100-150 גרם גבינת פרמזן
גבינה צהובה לפי הטעם או גבינת מוצרלה
תוספות שאוהבים
הכנה:
* מחממים את התנור ל-250 מעלות ומחממים את האבן או את מגש האפייה.
1. מכינים את רוטב פסטו: רוחצים היטב את הבזיליקום ומפרידים בין העלים לגבעול (נשתמש רק בעלים לרוטב).
מעבירים את העלים למסננת או מייבשים על מגבת. חשוב שהעלים לא יהיו רטובים.
2. מעבירים את העלים למעבד מזון ומתחילים לטחון. מוסיפים את הצנוברים, את הפרמזן, את השמן לבסוף את השמנת. מעבדים עד שנוצר רוטב דייסתי למדיי, לא יותר מידי נוזלי.
3. מרדדים את הבצק לעובי האהוב, מי שאוהב פיצה דקה ירדד ממש דק ומי שאוהב פיצה עבה יחסית, ירדד פחות.
4. מעבירים את הבצק אל התבנית החמה, מורחים את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות. ומחזירים את התבנית לתנור.
5. אופים 15 דקות או עד שהבצק חום -זהבהב.. פשוט בודקים אחרי כמה דקות מה שלום הפיצה.
בתאבון...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה