כאשר אין אבן פיצה ועדיין רוצים פיצה עם תחתית פריכה, ניתן להכין פיצה על מחבת. בצק הפיצה אומנם שונה אך התוצאה בהחלט טעימה.
הכמות אשר מתקבלת -4 פיצות
מצרכים:
הכמות אשר מתקבלת -4 פיצות
מצרכים:
700 גרם קמח לבן
480 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (2 כוסות)
1 כף שמרים יבשים (7 גרם)
1 כפית מלח ( 5 גרם)
1 כף שמן
רוטב עגבניות, גבינה ותוספות.
רוטב עגבניות, גבינה ותוספות.
הכנה:
1. מכינים את השמרים: מוזגים את המים על השמרים ונותנים לשמרים לעמוד כך כחמש דקות. ורק אחרי זה מערבבים וממיסים את השמרים במים.
2. מנפים את הקמח, ומערבבים יחד עם מלח. יוצרים גומה קטנה במרכז ומוזגים את נוזלי השמרים. ומתחילים ללוש... כ-10 דקות.
3. לאחר שנוצר בצק אחיד ואלסטי, יוצרים כדור, מורחים שמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה עד שהנפח מוכפל.
4. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים 4 כדורים. מתפיחים שנית.
5. מרדדים את הצבק על משטח מקומח.
6. מחממים מחבת בקוטר 28-30 ס"מ. מעבירים את הבצק ומטגנים 2 דקות. הופכים ועל הצד המטוגן יוצקים רוטב עגבניות ומקשטים בתוספות שאוהבים. מכסים את המחבת ומטגנים כ -6-8 דקות עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
1. מכינים את השמרים: מוזגים את המים על השמרים ונותנים לשמרים לעמוד כך כחמש דקות. ורק אחרי זה מערבבים וממיסים את השמרים במים.
2. מנפים את הקמח, ומערבבים יחד עם מלח. יוצרים גומה קטנה במרכז ומוזגים את נוזלי השמרים. ומתחילים ללוש... כ-10 דקות.
3. לאחר שנוצר בצק אחיד ואלסטי, יוצרים כדור, מורחים שמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה עד שהנפח מוכפל.
4. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים 4 כדורים. מתפיחים שנית.
5. מרדדים את הצבק על משטח מקומח.
6. מחממים מחבת בקוטר 28-30 ס"מ. מעבירים את הבצק ומטגנים 2 דקות. הופכים ועל הצד המטוגן יוצקים רוטב עגבניות ומקשטים בתוספות שאוהבים. מכסים את המחבת ומטגנים כ -6-8 דקות עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
![]() |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה