יום רביעי, 8 באוגוסט 2012

לאפה תוצרת הבית - הכי טעים...




החלטתי להכין לאפות בבית בשביל ערב חומוס שעשינו, התוצאה היתה טעימה!!!

חומרים ל-4 לאפות:

120 מ"ל מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים
200 גרם קמח לבן
1 כפית סילאן או דבש
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית

הכנה:

1. ממיסים את הסילאן או הדבש במים (פשוט מערבבים עם כפית עד שהסילאן נמס).
2. מפזרים את השמרים על המים (אשר בכוס או בקערית) ונותנים למים לעמוד כ-5 דקות.
3. מנפים את הקמח, יוצרים גומה קטנה בקמח, ואז שופכים את המים עם השמרים (שומרים את השמן לשימון קערה, הבצק והמחבת). ומתחילים ללוש. יש ללוש כ-10 דקות עד שהבצק גמיש ורך. 
4. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כמובן על מנת להימנע להתייבשות הבצק, מורחים בשמן זית), מחלקים ל4 כדורים. ומתפיחים שנית.
5. מרדדים על משטח מקומח, מטגנים על מחבת משומנת קלות, כל צד בערך כ-2 דקות.

מנגבים חומוס טעים או מורחים לבנה ובתאבון...








אין תגובות: